Realisation by Oomens ICT
http://www.oomens-ict.nl

Te mooi om waar te zijn?

Deze keer maak ik graag van de gelegenheid gebruik om je een verhaal te vertellen die ik van iemand anders heb gehoord. Hopelijk inspireert het je:

 

Stel er is een bank die jou elke dag 86.400 Euro geeft. Je mag dit bedrag iedere dag besteden aan wat je maar wilt: aan jezelf, aan je familie en vrienden of aan een goed doel. Bedenk het maar. Je bent daar helemaal vrij in. En deze 86.400 Euro krijg je elke dag opnieuw en je hoeft het niet terug te betalen. Denk hier eens over na: wat zou jij daar allemaal mee doen?

 

Maar voor niets gaat de zon op. Er zijn wel twee voorwaarden aan deze gift verbonden. De eerste voorwaarde is: je kunt niet sparen. Als je het totaal van 86.400 Euro op één dag niet uitgeeft, dan kun je het restant niet bewaren voor later. Het komt meteen te vervallen. Maar dat geeft natuurlijk ook niet. Want de volgende dag krijg je weer 86.400 Euro om te besteden.

 

En de tweede voorwaarde is: het is niet overdraagbaar. Jij krijgt deze 86.400 Euro te besteden. Jij kunt het besteden aan wat jij maar wilt, maar je kunt het niet zomaar aan een ander weggeven. De deal komt bij jouw overlijden te vervallen. Niemand kan het van jou erven. Jij kunt het bij leven wel aan bijvoorbeeld aan een goed doel besteden, maar je kunt geen één Euro zomaar aan iets of iemand anders schenken. Maar het mooie is dat iedereen bij deze bank terecht kan, dus ook je partner, je ouders, je kinderen, iedereen krijgt van deze bank elke dag 86.400 Euro te besteden.

 

Zou dat niet mooi zijn?

 

Het mooie is dat we iedere dag 86.400 seconden ‘cadeau’ krijgen. Wat doe jij hiermee?

 

© Saskia in ‘t Veld 2013