Over

saskia in ‘t veld

Mijn naam is Saskia in ’t Veld. Ik woon met veel plezier in Groningen met mijn man Evert en dochter Maartje. Wij wonen in een voormalige boerderij aan de rand van de stad.

Wij genieten iedere dag van het weidse uitzicht over het Groningse landschap. De stallen van de boerderij zijn verbouwd.

Eerst tot een Bed & Breakfast met 5 gastenverblijven en een vergaderruimte maar inmiddels worden de verblijven verhuurd: Woldstee Works, 2 coach- praktijkruimtes en een groepsruimte in de Woldstee Groningen.

Saskia in t Veld ondernemerscoach
Ondernemer

Het ondernemerschap kwam zo’n 30 jaar geleden als een complete verrassing in mijn leven. Maar dat was blijkbaar niet voor niets. Ik wist nooit wat ik wilde worden, maar ging wel uit van een baan in loondienst. Ik kende niet anders. Mijn vader werkte bij een bank. Mijn moeder was onderwijzeres. Na de havo deed ik een opleiding tot manager (HEAO), omdat dat het beste aansloot bij mijn vakkenpakket. Na die studie begon ik met uitzendbaantjes, want het was toen moeilijk op de arbeidsmarkt. Tot op een avond in de kroeg ik met een vriend in gesprek was. Hij had allerlei ondernemende plannen en ik bood hem spontaan aan om hem te helpen met het schrijven van een ondernemingsplan. En voor ik het wist was ik mede-vennoot. Een ondernemer. Dat eerste bedrijf was maar een kort leven beschoren, maar ik bleef daarna ondernemen. Met dat eerste bedrijf verleende we diensten op het gebied van voice response.

Daarna had ik een secretariaatsbureau in een bedrijvencentrum (4 jaar). Dit was allemaal in Utrecht. Na mijn verhuizing naar Groningen ben ik gaan werken als freelance secretaresse. (4 jaar) Dit evolueerde naar professional organiser op de zakelijke markt (5 jaar). En daarna kwam de B&B (15 jaar)

Mentor

In 2022 ben ik een praktijk gestart als mentor voor bewuste ondernemers.

Na een persoonlijke zoektocht van vele jaren, hierover kun je meer lezen in mijn blogs, ben ik tot het inzicht gekomen dat ik een nieuwe rol te vervullen heb. Die van mentor. Ik geloof dat in de huidige tijd, in de chaos van een verandering van tijdperk, ondernemers een zeer belangrijke rol spelen. Met name die ondernemers die bijdragen aan een beter welzijn en bewustwording van mensen.

Graag deel ik mijn ondernemerservaring met deze bewuste ondernemers. Op deze manier hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de transformatie. Want hoe beter deze ondernemers kunnen ondernemen, hoe meer mensen zij kunnen helpen.

Ik ben rustig (rots in de branding), heb organisatie-talent (gaat mij van nature, van kinds af aan, goed af) en ben een verbinder. Daarnaast ben ik goed in het vorm geven aan zaken (van vage ideeën concrete plannen maken). Ik kan goed een brug slaan tussen ziel en zakelijkheid. Ik heb geleerd dat bij een groeiproces anderen nodig zijn. Je kunt het niet in je eentje. Het is de kunst om het proces dat zich wil ontvouwen toe te staan door te gaan, niet in de weg te staan. Life wants to live (quote van Gene Gendlin). Een goede leidraad hierbij is het volgen van het natuurlijke ritme. Daar kan ik je bij begeleiden.

Kan ik je helpen?

 

 

Wat kan ik voor jou betekenen? Kom voor een nadere kennismaking naar mijn maandelijkse open spreekuur (zie de agenda) of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak met mij: