Over

saskia in ‘t veld

Mijn naam is Saskia in ’t Veld. Ik woon met veel plezier in Groningen met mijn man Evert en dochter Maartje. Wij wonen in een voormalige boerderij aan de rand van de stad.

Wij genieten iedere dag van het weidse uitzicht over het Groningse landschap. De stallen van de boerderij heb ik verbouwd tot vijf gastenverblijven en een vergaderruimte.

Het runnen van deze B&B Woldstee is mijn dagelijks
werk en dat combineer ik met het organiseren van inspirerende activiteiten voor bewuste ondernemers.

Saskia in t Veld ondernemerscoach
Ondernemer

Het ondernemerschap kwam zo’n 30 jaar geleden als een complete verrassing in mijn leven. Maar dat was blijkbaar niet voor niets. Ik wist nooit wat ik wilde worden, maar ging wel uit van een baan in loondienst. Ik kende niet anders. Mijn vader werkte bij een bank. Mijn moeder was onderwijzeres. Na de havo deed ik een opleiding tot manager (HEAO), omdat dat het beste aansloot bij mijn vakkenpakket. Na die studie begon ik met uitzendbaantjes, want het was toen moeilijk op de arbeidsmarkt. Tot op een avond in de kroeg ik met een vriend in gesprek was. Hij had allerlei ondernemende plannen en ik bood hem spontaan aan om hem te helpen met het schrijven van een ondernemingsplan. En voor ik het wist was ik mede-vennoot. Een ondernemer. Dat eerste bedrijf was maar een kort leven beschoren, maar ik bleef daarna ondernemen. Met dat eerste bedrijf verleende we diensten op het gebied van voice response.

Daarna had ik een secretariaatsbureau in een bedrijvencentrum. Dit was allemaal in Utrecht. Na mijn verhuizing naar Groningen ben ik gaan werken als freelance secretaresse. Momenteel run ik al weer zo’n 15 jaar een B&B in Groningen.

Mentor

In 2022 ben ik een praktijk gestart als mentor voor bewuste ondernemers.

Na een persoonlijke zoektocht van vele jaren, hierover kun je meer lezen in mijn blogs, ben ik tot het inzicht gekomen dat ik een nieuwe rol te vervullen heb. Die van mentor. Ik geloof dat in de huidige tijd, in de chaos van een verandering van tijdperk, ondernemers een zeer belangrijke rol spelen. Met name die ondernemers die bijdragen aan een beter welzijn en bewustwording van mensen.

Graag deel ik mijn ondernemerservaring met deze bewuste ondernemers. Op deze manier hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de transformatie. Want hoe beter deze ondernemers kunnen ondernemen, hoe meer mensen zij kunnen helpen.  Dit doe ik in de vorm van o.a.:

  • Open spar sessies
  • Ontwikkelontbijt
  • Lerend lunchen